Foliefol Aluflex

Foliefol ALUFLEX is opgebouwd uit twee lagen aluminium met daartussen een tweelaags luchtkussenfolie. De Aluminiumfolie is aan beide zijden voorzien van een anti-corrosie coating. Door deze unieke constructie is deze folie bij uitstek geschikt voor zowel warmte als koude isolatie. 90 % van de warmtestraling wordt hierdoor teruggekaatst. Om beschadiging te voorkomen worden deze folies niet onder druk verpakt. Hierdoor heeft deze folie een roldiameter van ongeveer 30 cm.

Toepassing

In spouwmuren als vervanging van bijvoorbeeld minerale wollen. Onder vloeren in kruipruimtes als isolatiedeken voor bijvoorbeeld vloerverwarming. Tussen voorzetwand en buitenmuur en tussen het dakbeschot en dakpannen. Is zelfs te gebruiken onder het dakbeschot zonder verlies van zijn unieke eigenschappen. Foliefol Aluflex reflecteert warmte in de zomer en bespaart energie in de winter. Besparing in energie is hierdoor gemiddeld € 1,80 per m². Door de reflecterende werking ook bij uitstek geschikt om deze achter radiatoren te plaatsen.

Verwerking

Door middel van schaar en mes gemakkelijk op de juiste maat te knippen en te snijden. Bevestiging gebeurd door nietjes of nagels.

Omdat Foliefol ALUFLEX dunner is dan traditionele minerale wol is de verwerking niet alleen éénvoudig, maar veroorzaakt ook geen stof of glasvezeldeeltjes.

Voor optimaal resultaat dient men aan beide zijden 20 mm vrij te houden.

Naden en kieren afdichten met Foliefol ALUTAPE.