Foliefol Aluwave

Foliefol Aluwave is een zelfklevende en zelfsealende Butyltape beschermd door een speciaal gecoate stretchbare aluminium film, die een rek tot 60% mogelijk maakt. Foliefol Aluwave kan als loodvervanger worden gebruikt bij bijvoorbeeld daknokken, hoeken en schoorstenen. Zelfklevend en zelfsealend

  • 60% rekbaar
  • U.V. bestendig
  • Flexibel, licht, gebruiksvriendelijk

Uitvoeringen en gebruik

Foliefole Aluwave is een ideaal voegwerk membraan voor het afdichten van dakdoorvoeren. Foliefol Aluwave is perfect geschikt om schoorstenen, dakramen, goten en dakdoorvoeren te beschermen door de hoge mate van flexibiliteit. Foliefol Aluwave is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Terracotta, Antraciet en Bruin.

Toepassing

Foliefol Aluwave is te gebruiken met de meeste bouwmaterialen, metalen en flexibele of harde kunststoffen. De gebruiker dient te controleren of Foliefol Aluwave te gebruiken is op het oppervlak in termen van adhesie en chemische hechting en temperatuurbereik. Het oppervlak dient schoon, droog, glad en stofvrij te zijn. Indien gebruikt op een poreus oppervlak zal een primer toegepast moeten worden. Het gebruik van een primer is aan te raden. De instructies van de fabrikant moeten worden gevolgd. Verkeerd gebruik van een primer kan het rendement van de Foliefol Aluwave beïnvloeden. Foliefol Aluwave is in hoofdzaak een plastic product en bezit derhalve geen elastisch herstel. Niet gebruiken voor permanente bevestiging of in lastdragende toepassingen in plaats van een lijm of een mechanische bevestiging. Butyl is gevoelig voor oplosmiddelen. Het is raadzaam om de chemische compatibiliteit van de butyllijm en de gebruikstemperatuur te controleren.

Verwerking

Bereid het oppervlakte voor en ga als volgt te werk:

  • Kies de meest geschikte breedte en de kleur van de metalen afwerking van de Foliefol Aluwave.
  • Rol de tape af totdat de gewenste lengte is bereikt.
  • Verwijder een deel van de siliconenfilm die de lijm dekt.
  • Positioneer de Foliefol Aluwave op het oppervlak
  • Breng de Foliefol Aluwave aan met een Foliefol EPDM roller.