Foliefol DPC

Foliefol DPC (Damp Proof Course) is een waterkerende folie. Deze folie is aan twee zijden voorzien van een wafelstructuur om een goede hechting op het kozijn en in de gevel te bevorderen. DPC is kant gesneden, hierdoor is de folie recht en moeiteloos af te rollen. Omdat Foliefol DPC strak gewikkeld is op kartonnen kokers wordt voorkomen dat de rol vanuit de binnenkant inzakt. Hierdoor wordt veel ergernis en tijd bespaard. Foliefol DPC voldoet ruimschoots aan de aan de voorschriften voor timmerwerken.

Uitvoeringen en toepassing

Breedtes variëren van 100 mm t/m 1200 mm. Rollen zijn verpakt in dozen, en per rol voorzien van een productlabel.

DPC wordt toegepast als waterkering bij kozijnspouw aansluitingen, betonlatei, aansluitingen bij balkon en galerij. Wordt Foliefol DPC echter blijvend blootgesteld aan UV-straling dan is Foliefol DPC niet geschikt. Voor een UV-bestendige waterkering adviseert BERDAL om Foliefol EPDM stroken toe te passen. Foliefol PVC slabben zijn hiervoor ook een prima tussenalternatief.

Foliefol PVC

Omschrijving: Foliefol PVC slabben worden gebruikt als alternatief voor Foliefol DPC. Deze UV-bestendige folie is leverbaar in zwart en wit en zelfs op aanvraag in andere kleuren. De dampdoorlatendheid is te verwaarlozen.

Uitvoeringen en toepassing

Rollengtes zijn afhankelijk van kleur en type. Foliefol PVC slabben worden toegepast als waterkering bij kozijnspouw aansluitingen, betonlatei, aansluitingen bij balkon en galerij. Foliefol PVC vormt de basis voor Foliefol Lateislabbes.