LDPE Krimpfolie

LDPE Krimpfolie is een folie die door verhitting inkrimpt. Krimpen kan geschieden met de klassieke gasbrander of door middel van een krimptunnel. Foliefol LDPE krimpfolie wordt standaard uitgevoerd met een UV-stabilisator. Hierdoor bereikt deze folie een UV-bestendige periode van 1 jaar. Foliefol LDPE Krimpfolie is leverbaar in diverse kleuren, bedrukking met uw bedrijfsgegevens behoort ook tot de mogelijkheden. Alle gekleurde krimpfolies zijn UV-bestendig. UV-bestendigheid vervalt bij de transparante uitvoeringen.

Toepassing

Foliefol LDPE Krimpfolie wordt toegepast als verpakkingsmateriaal voor dak-, gevel-elementen en kozijnen. De dikkere kwaliteit krimpfolie is bij uitstek geschikt om steigers en bruggen in te pakken. Indien u dak- en / of gevel-elementen inpakt dan adviseert BERDAL u een krimpfolie te gebruiken met een dikte van 150 mμ. Het risico op doorbranden wordt hierdoor geminimaliseerd. Deze beproefde folie is ontwikkeld in overleg met enkele vooraanstaande afnemers van onze folieproducten.

Verwerking LDPE Krimpfolie

Voor het verpakken van elementen kan het beste gebruik gemaakt worden van knellatjes, die aan de onderzijde van het element op de folie worden bevestigd. Verpakken om het element en verhitten middels een gasbrander of krimptunnel.

Krimphoezen

Krimphoezen worden ook wel S hoezen genoemd. De naam S hoes komt door de vouwwijze, de hoes is namelijk zo gevouwen dat bij het uitvouwen van de hoes de bovenkant strak om de inhoud zit. Krimphoezen kunnen in diverse kleuren en maten worden geleverd. Bedrukking is mogelijk tot 5 kleuren.

Toepassing

Krimphoezen hebben een zeer breed toepassingsgebied, zeer veel producenten gebruiken het om hun producten in te pakken op pallets, denk aan de steenhandel, granulaatfabrieken, maar ook de verpakking van blikjes frisdrank kan worden voorzien van een kleine krimphoes.

Verwerking krimphoezen

Wees voorzichtig met het verpakken van andere PE materialen, het kan gebeuren dat de hoes door verhitting samensmelt met uw producten. Om deze reden gebruiken wij geen krimphoezen bij pallets met bijvoorbeeld bouwfolie of DPC folie.

Verwerking pallethoezen

Voor stevige verpakking moet de pallet nog wel worden voorzien van stretchfolie, hetgeen machinaal of handmatig aangebracht kan worden.