Berdal header

Circulair kunststof met Berdal

5 februari 2019

De NRK, de brancheorganisatie voor de rubber- en kunststofindustrie, volgt nauwlettend de vorderingen op het gebied van recycling van verpakkingen. In een nieuwsbericht van NRK worden enkele feiten en cijfers gedeeld die jaarlijks gepresenteerd worden door het Afvalfonds Verpakkingen.
 
Het doel van dit fonds is om samen met ‘het verpakkende bedrijfsleven’ te zorgen dat alle verpakkingsketens gesloten (lees, circulair) worden. Dat is al het geval met metalen, papier, karton en hout en ook met glas is de industrie al goed op weg. Voor kunststof valt nog veel winst te behalen. Daarom is Berdal trots dat onze speciekuipen voor 100% bestaan uit gerecycled materiaal, teruggewonnen uit kunststof huishoudelijk afval. En ook ons productieafval wordt weer hergebruikt. 

Met de juiste innovatieve en circulaire mindset kan kunststof dus op hetzelfde circulaire niveau komen als de andere materialen. Berdal blijft innoveren om hierin het voortouw te nemen.

Ga terug

Op de hoogte blijven van Berdal?

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je LinkedIn tijdlijn.

Berdal op LinkedIn

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we bezorgen alle ins-en-outs direct in je mailbox.