Berdal header

Nieuw assortiment technische folies van Foliefol

29 maart 2021

Wij hebben het assortiment technische folies compleet vernieuwd. De producten van Foliefol voldoen volledig aan de nieuwe, strengere wet- en regelgeving omtrent de isolatie van zowel woning- als utiliteitsbouw. Dat levert de bouwprofessional veel voordeel op, maar we gaan verder. Ook de verpakking en winkelpresentatie zijn geüpdatet.

Luchtdicht bouwen wordt alsmaar belangrijker in de nieuwbouw in Nederland. Sinds 1 januari zijn daar de Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG)-eisen bovenop gekomen. Hierin is een goede afdichting van de isolatie in de bouwschil (de wanden, vloer en het dak) van een woning belangrijk. De technische folies van Foliefol dragen bij in het afdichten van deze isolatie. Hoe werkt dat?

Binnen- en buitenzijde 

Foliefol heeft folies voor zowel de ‘warme’ binnenzijde als de ‘koude’ buitenzijde. De folies voor de warme zijde zijn dampdicht of dampremmend. Dit zorgt ervoor dat er geen damp of vocht bij de constructie en de isolatie komt. De koude folies, zoals spinvliezen of LPDE-folie, zijn dampopen of dampdoorlatend. Hierdoor gaat er geen vocht van buiten naar binnen. Dit alles beschermt de isolatie tegen nattigheid en zorgt ervoor dat deze optimaal blijft functioneren. Huizen houden zo een stuk makkelijker hun warmte vast en dit bespaart energiekosten. Bewoners genieten van het comfort dat Foliefol oplevert.

De bouwprofessional voldoet met Foliefol aan de hoogste richtlijnen voor luchtdicht bouwen. Maar de vernieuwde folies hebben ook veel andere voordelen. Naast het bekende zwart en grijs zijn de folies ook in een blauwe kleur beschikbaar. De folies zijn naast 50 meter ook verkrijgbaar in rollen van 25 meter. Hierdoor zijn de rollen gemakkelijker de daken op te krijgen. 

Nieuwe geïntegreerde tape

Bovendien introduceert Foliefol nu folies met een geïntrigeerde dubbelzijdige tape. Dak- en wandfolies zoals de Multitop ST en de Multitop XS zijn zo veel eenvoudiger te plaatsen. De geïntegreerde tape heeft een kleeflaag aan beide zijden. Hierdoor zijn de stroken folie dicht te plakken door ze simpelweg over elkaar heen te plaatsen. Er is geen aparte tape meer nodig die er nog overheen geplakt moet worden. Niet alleen bespaart dit op materiaal en tijd, het sluit ook nog eens beter dan reguliere tape.

Ook vernieuwd is de Foliefol façade-folie voor open gevels genaamd Multitop UV FR. Deze folie voldoet aan de nieuwe regelgeving omtrent brandveiligheid (brandklasse B), is zeer uv-bestendig en zodoende een uitstekend product voor open gevels. 

Nieuwe verpakkingen en winkelcommunicatie

Berdal denkt niet alleen mee met bouwers en klussers, maar ook met retailers. Een goede winkelcommunicatie is een essentieel onderdeel van het assortiment. Daarom zijn ook de verpakkingslijnen van de technische folies verbeterd. 

Om het onderscheid tussen het warme en koude assortiment te verduidelijken, zijn de verpakkingen voorzien van een blauwe (koud) of rode kleur (warm). Zo is in één oogopslag te zien welke Foliefol-producten voor binnen- of buitengebruik zijn.

De folies zijn nu ook aan beide zijdes uitgevoerd in dezelfde kleur. Klanten zien direct welke kleur folie ze in handen hebben. Berdal heeft tevens alle folies geprint, waardoor de merknaam veel duidelijker gecommuniceerd wordt. Het merk wordt zo veel beter gevonden in winkels en dit verhoogt de omloopsnelheid van Foliefol op de winkelvloer. 

Folies met EPDM

Berdal is de enige leverancier voor groothandels met tapes en technische folies. Het gaat om zowel LDPE en spinvlies (onder de naam Foliefol) als EPDM-stroken en -folies voor platte daken en luchtdichting rondom kozijnen. De EPDM-producten van Berdal zijn van het merk Pandser. Ook hier zitten we niet stil, maar daarover volgt in de toekomst meer nieuws.

Benieuwd geworden naar meer informatie? Bekijk dan onderstaande vlog van onze product- en new business development manager Michel Smit. Hij gaat hier verder in op onze keuzes qua assortiment, doelgroep en toepassing. 


Ga terug

Op de hoogte blijven van Berdal?

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je LinkedIn tijdlijn.

Berdal op LinkedIn

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we bezorgen alle ins-en-outs direct in je mailbox.