Berdal header

Nominatie Leverancier van het Jaar 2022 van Zevij Necomij!

19 mei 2022

Wij zijn voor de tweede keer in drie jaar tijd genomineerd voor de Zevij Necomij-leverancierawards! Deze award wordt uitgereikt in het kader van circulair ondernemen. 

Wat is Zevij Necomij? 

Zevij Necomij is een coöperatieve inkooporganisatie voor de technische groothandel en ijzerwarenvakhandel. Deze organisatie richt zich op het belang van aangesloten groothandels, bijvoorbeeld met automatisering en het versterken van de inkoopkracht. Sinds vele jaren is Berdal één van de 500 leveranciers van Zevij Necomij. Jaarlijks organiseert zij een evenement waarbij aangesloten groothandels en de leveranciers elkaar ontmoeten. Aan de hand van actuele thema’s wordt een inhoudelijk programma aangeboden met sprekers en tot slot een award uitgereikt. 

Wat doet Berdal aan circulair ondernemen?

Het thema van dit jaar, circulair ondernemen, is een belangrijke doelstelling van Berdal. Volgens ons is duurzaamheid geen kwestie van praten, maar van doen! Wij nemen dan ook onze verantwoordelijkheid om het gebruik van plastic sterk te verminderen en recycling te verhogen. Daarom zijn wij sinds 2019, als enige in deze branche, aangesloten bij het Plastic Pact. Dit is een samenwerking van de publieke sector, private ondernemingen en diverse NGO’s die wordt ondersteund door de Europese Unie. Hiermee zetten wij ons proactief in voor de doelstelling om in 2025 20% minder plastic te gebruiken dan om 2018. Met Plastic Pact starten we in het najaar een project om gebruikte bouwemmers, kuipen en bakken te retourneren bij bouwmarkten. Met deze pilot willen we beoordelen hoe kunststofproducten hun weg terugvinden via recycling naar de producent.  

De uitreiking van de Zevij Necomij-leverancierawards is op 2 juni 2022 in het Chassé in Breda. 

 

Ga terug

Op de hoogte blijven van Berdal?

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je LinkedIn tijdlijn.

Berdal op LinkedIn

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we bezorgen alle ins-en-outs direct in je mailbox.