Samen duurzaam

Wij geloven dat ieder product aan het einde van zijn levensduur een grondstof is voor een nieuw product, zonder in te leveren op kwaliteit. Samen met onze leveranciers en dealers, een toekomstgericht machinepark, rijke kennis en ervaring streven wij naar een hoogwaardig assortiment rubber- en kunststofproducten en concepten dat volledig bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. De duurzaamheid van onze producten wordt gewaarborgd door onafhankelijke keurmerken zoals Der Blaue Engel en Cradle to Cradle.

Groep Aan Tafel Berdal
Fabriek Berdal

RECYCLING

Het basismateriaal voor de productie van emmers, kuipen en bakken is het ingezamelde afval vanuit huishoudens. Al ons productieafval wordt hergebruikt. Hiermee creëren we een keten van recycling en wordt er op een zeer duurzame wijze geproduceerd.

MILIEUKEURMERK DER BLAUE ENGEL

Onze emmers en kuipen, uit de Durable en Original serie van het merk Gripline, zijn gemaakt van 100% gerecyclede en gecertificeerde kunststof, teruggewonnen uit huishoudelijk afval. Hiervoor ontving Berdal in 2014 het Blaue Engel-certificaat: het officiële Duitse milieukeurmerk.

CRADLE TO CRADLE CERTIFICERING

Cradle to cradle gaat uit van het idee dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product, zonder kwaliteits- en waardeverlies. Dat laatste onderscheidt Cradle to Cradle van het traditionele recycling. Hiermee is Cradle to Cradle de ultieme vorm van duurzaamheid en circulariteit.

In 2019 zijn we gestart met de Cradle to Cradle certificering voor meerdere producten en merken. Onder meer voor onze dakbedekkingen, waterkerende stroken en waterkerende EPDM-folies van de merken Pandser en Premiumfol. Sinds 2023 is ons merk Gripline ook Cradle to Cradle gecertificeerd.

Cradle To Cradle Certificering
Emmers Gripline

MEER PRODUCEREN MET MINDER PLASTIC

Sinds juli 2019 zijn we, als enige in deze branche, lid van het Nederlandse Plastic Pact, een door de Europese Unie ondersteunde samenwerking van de publieke sector, private ondernemingen en diverse NGO’s. Hiermee committeren wij ons aan de doelstelling om in 2025 20% minder plastic te gebruiken dan in 2018. Dit doen we door minder kunststof te gebruiken, de plasticinzameling te versterken en het gebruik van gerecyclede grondstoffen te stimuleren.

We zijn ook actief lid van de werkgroep ‘Reduce and Reuse’ om zo het hergebruik van huishoudelijk afval voor nieuwe grondstoffen te verhogen. Minstens 30 procent van onze plasticproductie wordt gerecycled en komt in nieuwe producten terug.

Klimaat

Berdal stimuleert duurzamere keuzes. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam omgaan met grondstoffen en energie en het verminderen van verpakkingsmateriaal.

Lees meer

Logistiek

Berdal denkt mee met haar partners over efficiënte logistiek. Om zo de druk op het wegennetwerk en het milieu te verminderen.

Lees meer