Gerecyclede grondstoffen

Sinds 1995 gebruiken we zoveel mogelijk gerecyclede grondstoffen in onze productieprocessen. We werken met recyclingbedrijven die granulaat maken van huishoudelijk afval. Al ons productie-afval wordt volledig hergebruikt als basis voor nieuwe producten. Hierdoor kunnen we garanderen dat we werken met 100% gerecyclede polyethyleen grondstoffen als basis van onze bouwemmers, speciekuipen en bakken.

Bouwemmers En Kuipen Gerycycled

Duurzamer produceren

We ontwikkelen gelijkwaardige producten waar minder grondstoffen voor nodig zijn. De emmers, kuipers en bakken uit onze Gripline Durable-serie zijn even sterk als traditionele emmers, maar geproduceerd met 20% minder kunststoffen. Hiermee bespaarden we in 2021 maar liefst 544.000 kilo aan grondstoffen. In de video leggen we uit hoe we duurzamer produceren. 

CIRCULAIR BOUWEN

Sinds 2014 dragen al onze emmers, kuipen en bakken het Duitse milieukeurmerk Der Blaue Engel, omdat deze minder milieubelastend zijn dan soortgelijke producten. In 2019 zijn we gestart met de Cradle to Cradle-certificering voor meerdere producten en merken. Nu leveren wij als enige in Europa een assortiment EPDM-producten voor dak & gevel die C2C-gecertificeerd zijn. Wanneer ook ons gerecyclede assortiment bouwemmers, speciekuipen en bakken later dit jaar het C2C-keurmerk dragen, gaan we onderzoeken hoe we onze (technische) folies ook volledig circulair kunnen produceren.

Terug naar MVO

Certificaten

Klimaat

Berdal stimuleert duurzamere keuzes. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam omgaan met grondstoffen en energie en het verminderen van verpakkingsmateriaal.

Lees meer

Logistiek

Berdal denkt mee met haar partners over efficiënte logistiek. Om zo de druk op het wegennetwerk en het milieu te verminderen.

Lees meer