Tijdlijn

Berdal is al 50 jaar dé specialist in hoogwaardige, duurzame kunststof- en rubberartikelen. Hier staan we graag bij stil, maar we kijken vooral vooruit!

De afgelopen 50 jaar worden vooral gekenmerkt door continue groei. Wat begon met de ontwikkeling van een rubberen mokerdop in de garage van oprichter Gert-Jan van Kamperdijk, groeide uit tot een internationaal opererende producent en brandowner, met vestigingen in Nederland en Polen.

Verlengd Bureau

Oprichting Berdal

De start van ons familibedrijf

Start met PremiumFol

Premiumfol biedt thuisklussers de mogelijkheid om te werken met een compleet assortiment voor lucht- en waterdichting dat is ontwikkeld volgens professionele standaarden. Door het gebruiksgemak en de hoge kwaliteit lossen doe-het-zelvers gemakkelijk en snel diverse dichtingsproblemen op van daken, goten en gevels rondom hun woning.

Start met FolieFol

Foliefol is onze eerste serie technische folies, verpakkingsproducten en dekkleden. Vanaf nu kunnen onze afnemers hun assortiment samenstellen bij één leverancier in plaats van verschillende. In 2022 houdt Foliefol op te bestaan als merk en worden de bouwfolies en technische folies geïntegreerd binnen het Pandser totaalconcept.

Start met productie in Polen

Met de oprichting van handelsbedrijf Budo-Plast begint onze productie in Polen.

Start met Gripline

Onder de naam Gripline beginnen we met de productie en levering van onder meer bouwemmers, bouwkuipen en mokerdoppen voor de ijzerwaren-, bouw- en DHZ-branche. De kwaliteit en duurzaamheid houden we in eigen hand door eigen productie in Nederland en Polen.

Overname HK Plastics

Onze organisatie groeit door de overname van HK Plastics, met twee vestigingen in Nederland en één in de UK.

Bas van Kamperdijk Algemeen Directeur

Bas, die sinds 1997 officieel werkzaam is voor Berdal, neemt als algemeen directeur de functie over van zijn vader Gert-Jan.

Start met FENTO

Als premiumpartner van FENTO leveren we kniebeschermers die zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en op basis van gebruikservaringen. De perfecte pasvorm en gebalanceerde drukverdeling zorgen voor een goede werkhouding en voorkomen zo knie- en rugklachten.

Start met Pandser

Pandser biedt een totaalconcept voor bouwprofessionals. Het aanbod bestaat uit verschillende foliesoorten, duurzame EPDM-stroken, loodvervangers, gereedschappen en accessoires voor de dichting van dak, goot en gevel.

ISO 9001-2015 certificering

Door te werken volgens ISO-normen borgen en verbeteren we onze processen om de klanttevredenheid te verhogen.

Partner The Plastic Pact

Als partner van het Nederlandse Plastic Pact ondersteunen wij de doelstelling om in 2025 twintig procent minder plastic te gebruiken dan in 2018. Daarnaast verhogen we de inzameling van plastic en het gebruik van gerecyclede grondstoffen nog verder.

Cradle to Cradle-keurmerk

We behalen een Cradle to Cradle-certificering voor onze dakbedekkingen, waterkerende stroken en waterkerende EPDM-folies van de merken Pandser en Premiumfol. Professionals en thuisklussers kunnen vanaf nu circulair bouwen met ons EPDM.

Overname Loadlok Retail B.V.

Bij Berdal streven we continu naar uitbreiding van onze service en ons assortiment. Door de ontwikkeling van duurzame rubber- en kunststofoplossingen, maar ook door ons aanbod van A-merken als Gripline, Foliefol, Premiumfol, Pandser en FENTO. Daarom hebben we per 1 juli 2021 Loadlok Retail overgenomen.

Start met Konvox

Slimme producten om ladingen te zekeren en mensen te beschermen tijdens transport en op de bouwplaats.

50-jarig jubileum

We vieren jubileumjaar 2022 met een feestelijk evenement voor alle medewerkers uit Nederland en Polen. Daarnaast werken we aan de doorontwikkeling van ons merkenportfolio.

Rebranding merkenportfolio

Om onze producten in de toekomst succesvol te blijven aanbieden bij groothandels en retailketens zijn we onze sterke merken aan het doorontwikkelen. Zo maken we het voor professionals en doe-het-zelvers nog gemakkelijker om te kiezen voor gebruiksvriendelijke, duurzame materialen en gereedschap van hoge kwaliteit. Door de vernieuwde huisstijlen en aangescherpte middelen – zowel online als offline - zijn onze producten beter herkenbaar en spelen we samen met onze dealers nog beter in op de veranderende marktomstandigheden.