Kortere supply chain

Door de supply chain te verkorten, producten slimmer te verpakken en het aantal verpakkingshandelingen te verminderen, verlagen we onze CO₂-uitstoot. Zo leveren we sinds 2017 steeds vaker decentraal en vermijden zo transportbewegingen van een centraal magazijn naar winkels en shops. We zoeken continu naar de kortste en meest efficiënte route naar een eindbestemming. Zo beleveren we relaties uit Denemarken bijvoorbeeld vanuit ons eigen logistiek centrum in Polen. Bij nieuwe contracten met transportpartners maken we afspraken over de vermindering van uitstoot en verdere optimalisatie van de supply chain.

Kortere Supply Chain
Heftruck Transport

Duurzamere toelevering

Ook in de toelevering van grondstoffen en halffabricaten kijken we kritisch naar de logistieke stromen. Zo hebben we - ondanks kostenverhogingen - besloten om diverse halffabricaten in Nederland te laten produceren in plaats van in Spanje, om zo de druk op de logistiek en het milieu te verminderen.  Daarnaast zijn we begonnen met de elektrisering van ons eigen wagenpark. Sales- & salespromotion medewerkers, management en directie gaan zoveel mogelijk over op hybride of volledig elektrisch rijden.

Terug naar MVO

Mens

Het welzijn van mensen staat bij Berdal centraal. Dit komt tot uiting in het stimuleren van een goede werk-privébalans en gezonde gewoontes.

Lees meer

Grondstoffen

We streven naar een hoogwaardige assortiment rubber- en kunststofproducten en concepten dat volledig bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. Zo behalen we gezamenlijke successen met zo min mogelijk belasting voor het milieu.

Lees meer