Duurzame bedrijfsvoering door samenwerking

Berdal werkt al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw aan een meer toekomstbestendige bedrijfsvoering. Maar om werkelijk impact te maken moeten we verder kijken dan onze eigen organisatie. Thema’s als duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan niet op zichzelf, maar zorgen voor kansen en uitdagingen in de hele keten. Door samen te werken en te leren van elkaar brengen we medewerkers, leveranciers en partners naar een hoger plan.

Code of Conduct

code of conduct

We hebben daarom een nieuwe Code of Conduct samengesteld. Deze gedragscode schetst de (minimum)voorwaarden die we willen naleven in onze keten. Het beschrijft de principes en waarden die gelden voor Berdal. Wij verwachten dat directe en indirecte leveranciers deze gedragscode respecteren. Dit vraagt om samenwerking tussen leveranciers en hun partners. Wij bieden ondersteuning aan leveranciers om hun activiteiten te verbeteren en corrigerende maatregelen door te voeren.

Aan de hand van de thema’s mens, milieu en bedrijfsethiek laten we zien welke concrete acties wij ondernemen wanneer het gaat om ethisch gedrag.

berdal code en mensen 

Bij Berdal bevorderen we een gezonde levensstijl voor onze medewerkers. Door bijvoorbeeld overwerken te ontmoedigen en fietsen te stimuleren. Bij Berdal hebben alle medewerkers gelijke kansen, rechten en plichten. Ongeacht gender, ras of geloof. We doen geen zaken met partijen die deze waarden schenden. Binnen onze toeleveringsketen streven we naar een gezonde, veilige en eerlijke werkomgeving. Wij verwachten dat ook onze leveranciers hun werknemers eerlijk en met respect behandelen.

berdal code en het milieu

Om stappen te zetten naar een circulaire economie kiezen we waar mogelijk voor volledig gerecyclede materialen. Zo reduceren we afvalstromen en bevorderen we het hergebruik van afvalstoffen. Bij elke investering en beleidskeuze nemen we de milieu-impact van onze productie en processen mee. Bijvoorbeeld met ons interne transport, dat volledig elektrisch is.

Onze procedures voor afvalbeheer, behandeling van gevaarlijke stoffen, emissies en afvalwaterbehandeling voldoen aan de wettelijke minimumnormen. Leveranciers moeten ook voldoen aan milieuvergunningen en verantwoordelijkheid nemen om schade aan het milieu te voorkomen.

berdal code en bedrijfsethiek

Een leidend principe in alle activiteiten en besluitvormingsprocessen bij Berdal is het bevorderen van integer gedrag. Van het stimuleren van eerlijke concurrentie tot het tegengaan van omkoping. Ook privacy en bescherming van gegevens van de medewerkers van leveranciers komen aan bod.

Ga terug

Code of Conduct

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.