Hernieuwd cradle to cradle certificaat

We hebben opnieuw het Cradle to Cradle Bronze certificaat ontvangen voor ons Pandser en Premiumfol EPDM! Sinds 2019 zijn onze EPDM stroken en EPDM-dakbedekking de enige in de industrie met dit certificaat. Bij Berdal geloven we dat thema’s als duurzaamheid en circulair bouwen vragen om innovatie. Dit doen we door te streven naar een hoogwaardig assortiment rubber- en kunststofproducten en concepten dat volledig bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. Deze certificering bevestigt ons leiderschap in het streven naar een duurzamere en meer circulaire bouwsector. 

EPDM

De ultieme vorm van duurzaamheid

Cradle to Cradle is de ultieme vorm van duurzaamheid en circulariteit. De certificering bevordert het hergebruik van materialen zonder verlies van kwaliteit en waarde tussen de verschillende producten. Cradle to Cradle kijkt naar meer dan alleen het product. Het certificaat richt zich op duurzaamheidsonderwerpen in alle ontwerp- en productiefasen. Zoals energiebeheer, watergebruik en mensenrechtenbeleid. Deze duurzaamheidsnorm benadrukt de integratie van duurzaamheid in onze gehele bedrijfsvoering. Van grondstof tot eindproduct en van recycling tot nieuw product.

Samen duurzaam

Producten ontwikkelen en produceren volgens de Cradle to Cradle duurzaamheidsnorm is onderdeel van onze duurzaamheidsvisie. Met onze visie streven we naar een gezonde, eerlijke en duurzame toekomst. Als partner van groothandels en retailketens denken en kijken we graag mee met hoe zij onze producten duurzamer, succesvoller en winstgevender kunnen aanbieden aan eindgebruikers. Zo bouwen we samen met onze leveranciers en dealers voortdurend aan gezamenlijk succes. Onze volgende stap is om ook ons merk Gripline volgens de Cradle to Cradle standaarden te ontwikkelen en produceren.

Ga terug

EPDM

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.