Productdata efficiënt beheren en delen

Verschillende vakverenigingen in de bouw-, industrie- en installatiesector hebben afspraken gemaakt om de digitalisering in hun branche te ondersteunen en te versnellen. Op 29 november hebben Hang- en Sluitwerk (HVS), Vereniging fabrikanten van IJzerwaren en Gereedschappen (IJG), Ketenstandaard Bouw en Techniek en HIBIN hun handtekening gezet onder een convenant.

240103 L2302614 Nieuwsbericht Berdal (1)

Brancheverenigingen zetten concrete stappen op weg naar digitalisering en ETIM-classificatie

Als lid van de IJG en mede-initiator is Berdal betrokken bij de werkgroep dataverwerking. In nauwe samenwerking met Koninklijke Hibin, netwerk van bouwtoelevering, kwamen we tot een verdrag om productinformatie volgens ETIM-standaarden te leveren en gebruiken. Dit betekent dat leden productinformatie efficiënt kunnen beheren en distribueren naar klanten wereldwijd. Op deze manier kunnen zij digitale processen eenvoudiger stroomlijnen.

Onze rol in de digitalisering van de bouwketen

De Nederlandse en internationale bouwsector staan voor diverse uitdagingen, waarbij fabrikanten een cruciale rol spelen in verduurzaming, digitalisering, versnelde bouwprocessen en verbeterde logistiek. Het optimaliseren van een digitale samenwerking is hierbij essentieel.

Als fabrikant en leverancier speelt Berdal een belangrijke rol als informatiebron. We dragen de verantwoordelijkheid voor het toevoegen en bewaken van relevante productdata. Deze data leveren wij digitaal in gestandaardiseerde formats aan onze klanten. Met deze overeenkomst zetten we ons nog meer in voor hoogwaardige informatievoorziening en vooruitstrevende digitalisering binnen onze sector.

Ga terug

240103 L2302614 Nieuwsbericht Berdal (1)

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.