Cradle to Cradle-certificering voor Pandser en Premiumfol

Als eerste bedrijf op de wereld hebben wij het Cradle to Cradle-certificaat voor EPDM producten behaald. Deze bijzondere certificering voor onder andere onze folies, dakbedekkingen, waterkerende stroken en waterkerende EPDM folies (van de merken Pandser en Premiumfol), zien we als een belangrijke mijlpaal in Berdals voortdurende duurzaamheidsmissie.

Nieuwsberichttt

Wat is Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle wordt wereldwijd gezien als de meest ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Oorspronkelijk begon het als een ontwerpfilosofie uit de koker van de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. De centrale gedachte is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product, zónder kwaliteits- en waardeverlies. Dat laatste onderscheidt Cradle to Cradle van het traditionele recycling.

Circulair bouwen

Zowel onze EPDM producten als het gehele proces werden bijna een jaar lang grondig doorgelicht. Nu kunnen we met trots melden dat ons EPDM assortiment het Cradle to Cradle certificaat heeft bemachtigd.

Dat betekent voor u dat Berdal op het gebied van EPDM uw meest duurzame partner in de bouwketen is. Circulair bouwen is de toekomst is en geen partij in de keten ontkomt hieraan. Als u ambities heeft met betrekking tot circulair bouwen, dan is Berdal uw leverancier voor EPDM producten die volledig bijdragen aan de gewenste 100% circulariteit van het nieuw te bouwen object.

Neem contact op als u meer wilt weten over deze certificering en we bespreken graag de mogelijkheden tot verdere, duurzame samenwerking.

Ga terug

Nieuwsberichttt

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.