Circulaire emmers en kuipen

Berdal neemt een belangrijke stap richting duurzaamheid. Als marktleider in onze branche hebben we een circulair productieproces ontwikkeld voor de Gripline emmers en kuipen. Dit initiatief resulteert in het gebruik van minder kunststof, het inzetten van gerecycled materiaal uit consumentenafval, en een uniek retourprogramma voor gebruikte producten. Met als doel onze ecologische voetafdruk te verminderen. Dit is in lijn met onze filosofie dat elk product aan het einde van zijn levensduur een grondstof is voor een nieuw product, zonder in te leveren op kwaliteit. Het sluit ook aan bij de groeiende vraag van onze doelgroep naar een verantwoorde en duurzame productie.

(Re)Cycle Buckets & Tubs

In ons circulaire proces staat het gebruik van gerecycled plastic als grondstof voor Gripline emmers en kuipen centraal. We verkrijgen dit gerecyclede kunststof uit consumentenafval en zetten het om in grondstoffen voor hoogwaardige producten. Ons initiatief zorgt ervoor dat deze producten, aan het einde van hun levensduur, terugkeren naar de bouwmarkt. Vervolgens recyclen we ze naar nieuwe emmers en kuipen, waardoor de circulaire cyclus voltooid is.

In 2023 hebben we, in samenwerking met Plastic Pact en Polymer Science Park, het initiatief ontwikkeld om gebruikte bouwemmers, kuipen en bakken bij bouwmarkten retour te halen. Dit jaar starten we in Nederland met een pilot, om de haalbaarheid te toetsen van een volledig circulair systeem. Waarin gebruikte kunststofproducten via recycling hun weg terugvinden naar ons als de producent. Ons streven is om dit concept in een later stadium verder uit te breiden naar andere Europese landen. 

Wil je meer weten over dit innovatieve proces? Bekijk de video hieronder. Door krachten te bundelen en kennis te delen, bouwen we aan een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Word jij onze partner? Neem dan contact met ons op. 

 

Ga terug

(Re)Cycle Buckets & Tubs

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.