Duurzaamheid is doen!

Al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw werken wij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Aan de hand van vijf thema’s ondernemen we concrete acties op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. En we blijven innoveren. Want duurzaamheid is doen!  We hebben onze thema’s voor je op een rijtje gezet.

L2200560 Bweb Mvo Onderwerpen Afbeelding Thema Initiatieven

1. Mens

We vinden Een goede werk-privébalans belangrijk.  Daarom ontmoedigen wij overwerken en stimuleren we een gezonde levensstijl voor onze medewerkers. Ook hebben zij allemaal dezelfde kansen, rechten en plichten. We werken samen met toeleveranciers die dezelfde waarden hanteren. 

2. Grondstoffen

Al ons productie-afval wordt volledig hergebruikt als basis voor nieuwe producten. Ook voor onze productieprocessen worden zoveel mogelijk gerecyclede grondstoffen gebruikt. Veel van onze producten zijn hierdoor minder milieubelastend dan soortgenoten. Ondertussen blijven we onderzoeken hoe we steeds meer circulair kunnen produceren.

3. Logistiek

Door de supply chain te verkorten, producten slimmer te verpakken en het aantal verpakkingshandelingen te verminderen, verlagen we onze CO₂-uitstoot. We leveren decentraal en kijken kritisch naar de logistieke stromen. Ook gaan onze medewerkers en directie zoveel mogelijk over op hybride of volledig elektrisch rijden.

4. Milieu

We gaan duurzaam om met grondstoffen en energie. Waar mogelijk kiezen we voor volledig gerecyclede materialen als grondstoffen. Doorlopend kijken we naar optimalisatie van verpakkingen en vermindering van verpakkingskunststoffen.

5. Initiatieven

Wij geloven dat samenwerking, duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. We hebben diverse initiatieven opgestart en zoeken samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid.

Meer weten over onze duurzame bedrijfsvoering?

Naar MVO >

Ga terug

L2200560 Bweb Mvo Onderwerpen Afbeelding Thema Initiatieven

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.