Van mokerdop tot House of Brands

Dit jaar viert Berdal zijn 50e verjaardag. Vanwege deze gelegenheid staan we in het magazine van Inside Industry, een toonaangevend Europees business-to-business mediabedrijf. Commercieel directeur Eugène van den Broek blikt in het artikel terug op het ontstaan van onze organisatie en vertelt over de toekomstplannen.

220307 Nieuwsbericht Afbeelding Inside Industry Article Nl 1200X800

Geanvanceerde verkoop

In de beginjaren was Berdal een traditionele verkoper. De producten werden tentoongesteld en vervolgens werd er gehoopt op verkoop. Tegenwoordig is dat heel anders, legt Eugène uit: “Onze hele strategie is gericht op toegevoegde waarde, zoals innovatie, duurzaamheid en logistieke dienstverlening. We doen zaken met nagenoeg alle grote en toonaangevende Europese ketens en richten ons op het aanbieden van zeer specifieke productcombinaties in elke regio en voor elke markt.” Onze producten worden nu weergegeven in een eigen, verfijnde presentatieruimte bij de reseller. Wij zorgen ervoor dat het winkelpersoneel over voldoende kennis beschikt door middel van verkoop- en presentatietrainingen.

Toekomst van Berdal

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Berdal. In het artikel vertelt Eugène hoe we verantwoordelijkheid nemen voor een beter klimaat. Zo vertelt hij over een nieuw programma waarmee we in 2019 zijn gestart: “We werkten aan een nieuwe productievorm waarmee we 10% minder materiaal gebruiken om dezelfde sterkte te maken. Ook investeerden we in nieuwe verpakkingen zodat het gebruik van verpakkingskunststoffen tot 30% werd verminderd.”

Op dit moment zijn we bezig om onze volgende duurzame stap op de markt te brengen: endless lifecycle products. Dit betekent dat het materiaal steeds gerecycled wordt. Eugène: “Duurzaamheid is en blijft de toekomst van ons bedrijf”.

Lees het hele artikel hier.

Ga terug

220307 Nieuwsbericht Afbeelding Inside Industry Article Nl 1200X800

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.